Het draait allemaal om balans

Want als jij in balans bent, voel je je goed en kun je obstakels die op je pad komen veel beter aan. Jezelf goed voeden in plaats van vullen is natuurlijk heel belangrijk, maar het gaat natuurlijk verder dan dat. Om voldoende spanning in je leven te krijgen hoef je meestal niet zoveel voor te doen. Voldoende ontspanning krijgen is waar onze uitdaging ligt. De prikkels die we dagelijks te verwerken krijgen zijn er zoveel, dat sommige mensen niet eens meer weten hoe ze tot echte ontspanning kunnen komen! Soms lukt het domweg gewoon niet meer. Ze zijn het contact met hun eigen gevoel helemaal verloren. En geloof me.. hier spreekt een ervaringsdeskundige! ;-)

Binnen Healthy Mission besteed ik daarom nooit alleen maar aandacht aan gezonde (orthomoleculaire) voeding, maar kijk ik samen met mijn cliënten naar alle facetten die bijdragen aan een goede gezondheid. Waar valt er voor hen met minimale inspanning veel winst te behalen? Dat is niet voor iedereen hetzelfde.

Ik vind het altijd superleuk om allerlei manieren die ik hiervoor kan inzetten/adviseren eerst zelf te onderzoeken en te ervaren.

Zo ben ik laatst op de (lekkere en gezonde ;-)) thee geweest bij Daniëlle van Noppen om ervaringen met elkaar uit te wisselen op het gebied van balans en gezondheid. Daniëlle heeft haar eigen Yoga studio en biedt daarnaast ook ademtherapie aan. Ademhaling is een van de pijlers die ik zowel binnen mijn praktijk als de Hormoonboostwandeling inzet, op een vooral technische manier. Daniëlle leert je daarentegen tijdens ademtherapie juist je eigen ademgevoel te verdiepen. Door je adem op een natuurlijke manier te begeleiden wordt je adem ruimer. Een fantastisch helingsproces begint hier voor mensen die kampen met bijv. hyperventilatie, burn-out, hoofdpijn en slaapstoornissen.

Daniëlle vertelde dat ze sinds een aantal maanden een geweldige locatie heeft gevonden waar zij haar yogalessen mag geven. Ik ben een aantal weken later met haar meegegaan en vanuit Oud-Beijerland waren we binnen 20 minuten net voorbij Willemstad op een plek waarvan ik het idee had dat ik op retraite was ;-)). Wat een geweldige plek om yogalessen te volgen, je komt er daadwerkelijk helemaal tot rust!

Alhoewel ik zelf al bewust bezig ben met (de technische kant van) ademhaling, wilde ik naast de heerlijke yogales die ik bij haar heb gevolgd ook graag zelf ervaren hoe het mijn eigen ademhaling is gesteld vanuit de visie van Daniëlle. Het was leuk om te horen wat zij uit mijn ademhaling kon opmaken. Waar er wellicht nog obstakels liggen op mijn levenspad, maar ook wat juist mijn sterke kanten zijn. Door deze analyse word je (nog) bewuster van jezelf en van daaruit kun je veel beter intuïtieve keuzes maken.

Het waren voor mij hele fijne ervaringen die ik graag met jullie wilde delen. Vooral de vrouwen onder ons kunnen zichzelf nogal eens vergeten in deze hectische maatschappij. Bij deze hoop ik ook jou geïnspireerd te hebben voor meer selfcare en bewustzijn. Gun jezelf eens de tijd om bijvoorbeeld een proefles Yoga te doen in zo’n rustige omgeving (www.yingang-yoga.nl), ga naar de sauna met een vriendin, maak een boswandeling of doe gewoon iets waar jij superblij van wordt!

Desiree Lips
06-21952650
Oud-Beijerland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 77609638
BTW nr. NL003217241B83

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl
Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: gatgeschillen.nl/beroepscode