Ik ben toch geen konijn!

In de praktijk merk ik vaak dat men zegt al gezond te eten, terwijl hun voedingsdagboek iets totaal anders uitwijst. Hoe kan dat nou?

Veel voedingsmiddelen hebben onterecht een gezond imago, vaak omdat dit vanuit de fabrikant wordt geïnsinueerd. Ik moet soms lachen om de onwetendheid, maar vaker nog maakt het me boos. Boos omdat producenten de consument doen laten geloven dat hun product een verantwoorde keuze is, terwijl er werkelijk ziekmakende bestanddelen aan worden toegevoegd. Tja, en als het nou maar bij één product blijft, dan kan ons lichaam dat nog wel hebben, maar menig (koel)kasten staan er vol mee! Stuk voor stuk dragen ze bij aan de ontwikkeling van veel, vooral ontstekings-, ziekten of vage klachten die zich in de loop der jaren “plotseling” openbaren.

En dan heerst er nog altijd de misvatting dat als je wilt afvallen, je maaltijden vooral bestaan uit blaadjes sla en een glas water. Of, erger nog, kant en klare maaltijdvervangers. Het woord alleen al gives me the creeps.

Zo zijn er nog veel meer misvattingen, vooroordelen, meningen en overtuigingen. Vooral over wat je dan nog wel kunt eten als je liever geen toegevoegde suikers en andere vreemde bestanddelen naar binnen wilt werken en soms ook nog gluten en lactose moet vermijden.

Het klopt dat er tijdelijk een beroep wordt gedaan op jouw creativiteit. Hoe lastig is het, dat iets wat je altijd zo hebt gedaan, ineens anders moet? Opmerkingen als “Ik ben toch geen konijn?” (Al knabbelend op een worteltje ga ik nog even door ;-)) “Wat moet ik dan eten?” “Kan ik dan nooit meer iets lekkers eten?”

Natuurlijk kan dat wel! Hoe kan ik het anders, als veelvraat, ooit volhouden? Ik vind het altijd een leuke uitdaging om ongezond eten te pimpen naar een meer verantwoorde of zelfs gezonde variant.

Zo is het bij ons op zaterdag altijd pizzadag! Die van mij is alleen veeeeel lekkerder, veel meer belegd, en natuurlijk gezonder dan die van de pizzeria.

Wat is jouw minder gezonde lievelingsgerecht? Laat het recept achter in de comments op Facebook of stuur me een PB en ik zal het recept voor jou naar een meer verantwoorde of gezonde versie oppimpen!

Enjoy your diner!

 

 

 

 

Desiree Lips
06-21952650
Oud-Beijerland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 77609638
BTW nr. NL003217241B83

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl
Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: gatgeschillen.nl/beroepscode