Geschreven op .

Winactie vetzurenmeting

Door onder andere ons westerse voedingspatroon is bij de meeste mensen de verhouding Omega 3 ten opzichte van Omega 6 flink uit balans, met alle gevolgen van dien. Waar Omega 6 ervoor zorgt dat er brandjes (ontstekingen) in ons lichaam ontstaan, wat een dagelijks en natuurlijk proces is, blust Omega 3 de brandjes weer zodra ze hun werk hebben gedaan. Dat kan alleen als de verhouding tussen deze twee vetzuren ongeveer gelijk is. Omega 3 is dus een natuurlijke ontstekingsremmer, wat direct verband houdt met een goed functionerend immuunsysteem.

Als jij te weinig essentiële vetzuren, en ook nog eens niet in de juiste verhouding, binnenkrijgt dan is bovendien de kans groot dat jouw celmembranen zijn verhard, waardoor voedingsstoffen niet goed kunnen worden opgenomen en afvalstoffen niet goed de cel uit kunnen. Je stofwisseling gaat hierdoor dus moeizaam en traag.

Er zijn echt megaveel klachten die samenhangen met deze disbalans. Een paar voorbeelden:

Natuurlijk kun je zelf voor verbetering zorgen als je de inname van Omega 6 vetten weet te verlagen (vooral in de vorm van transvetten in koekjes, margarine en kant-en-klaar producten) en de inname van Omega 3 vetten in de vorm van onder andere vette vis, walnoten en lijnzaad weet te verhogen, maar in de meeste gevallen is het noodzakelijk om (tijdelijk) een hoogwaardig supplement in te nemen om de verhouding Omega 3 / Omega 6 weer acceptabel te krijgen.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe het met jouw vetzuren gesteld is? Doe dan mee met de volgende winactie:

Binnenkort ga ik een gratis bloedtest ter waarde van € 109,00 verloten die het Omega 3 en 6 gehalte, oftewel vetzuren, in jouw bloed meet. Zoals je hierboven hebt gelezen, geeft dit een goede indicatie van hoe het met een zeer essentieel onderdeel van jouw gezondheid is gesteld. Reageer onder dit bericht op Facebook of Instagram of stuur me een persoonlijk bericht of mail als jij hier kans op wilt maken. Op 21 juli aanstaande zal ik de winnaar bekend maken.

Heb je interesse in een hoogwaardig Omega 3 supplement om jouw gezondheid op meerdere vlakken te kunnen boosten? Neem ook dan zeker contact met mij op!

Lees meer over het belang van Omega 3 vetzuren op mijn website >omega3<. Hier vind je ook de resultaten van mijn bloedtesten.