Skip to main content

Wees niet bang voor gezonde vetten.. Eet ze meer!

Als mij iets duidelijk werd tijdens mijn studie, dan is het wel hoe belangrijk onverzadigde vetzuren zijn en dan bedoel ik met name de Omega 3 vetzuren waaraan we massaal een tekort hebben. Vetten zijn essentieel in onze voeding, ze leveren ons energie, transporteren in vet oplosbare stoffen en ze zijn de grondstof voor bouwstenen van het lichaam, zoals celmembranen en hormonen.

Gezonde vetten staan aan de basis van je (hormonale) gezondheid! 

Niet alle vetten zijn hetzelfde. Zo zijn er verzadigde en onverzadigde vetten. Het is belangrijk om in verhouding veel meer onverzadigd vet dan verzadigd vet binnen te krijgen en dat is voor de meeste mensen erg lastig. Rijk aan verzadigd vet zijn bijvoorbeeld volle melkproducten, vet vlees, kokos en cacao. Daarnaast zet een teveel aan suikers (en geraffineerde koolhydraten) zich in ons lichaam ook om in verzadigd vet.

Zorg ervoor dat je veel meer onverzadigde vetten dan verzadigde vetten binnen krijgt!  

Transvetten zijn kunstmatige vetten die ontstaan bij de industriële productie van bijvoorbeeld margarine, koekjes, gebak etc. De verwerkingsmethoden van onverzadigde oliën hebben tot gevolg dat vetten veranderen in schadelijke stoffen. Deze vetten zou je dus zoveel mogelijk moeten vermijden.

Onverzadigde vetten zijn grofweg te verdelen in Omega 3, Omega 6 en Omega 9. Deze Omega’s zijn ook weer onder te verdelen in verschillende soorten, maar dan wordt het verhaal voor nu te ingewikkeld.

Omega 3

Is ontstekingsremmend en zit onder meer in vette vis, walnoten, lijnzaad en chiazaad. 

Het zijn producten waarvan tegenwoordig in verhouding niet veel meer wordt gegeten. Hoe vaak per week eet jij vette vis?

Omega 6

Is ontstekingsbevorderend (in de vorm van linolzuur) en zit onder meer in granen (dus ook brood), dierlijke producten, sojaproducten, plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, sojaolie, maisolie.

Je begrijpt dat je er dus automatisch heel veel van binnenkrijgt, vaak ook nog in de vorm van transvetten in bak- en braadvetten, koekjes, gebak etc.

Omega 9

Is ontstekingsneutraal en zit onder meer in extra vierge olijfolie, avocado en hazelnoten.

Een goed idee om er meer van in je voedingspatroon op te nemen!

Als we dus meer onstekingsbevorderende voeding binnenkrijgen zoals producten met linolzuur uit Omega 6, maar ook suikers en granen, ten opzichte van ontstekingsremmende voeding zoals producten met Omega 3,  groenten en bepaalde kruiden, zullen we vroeg of laat ziek worden door de (laaggradige) ontstekingen die in ons lichaam ontstaan en die we niet direct opmerken of als zodanig herkennen.

Een goede verhouding van Omega 6 ten opzichte van Omega 3 is 3:1. De gemiddelde balans van mensen die geen goed Omega 3 supplement gebruiken is in Noord-Europa namelijk 15:1 Ik durf gerust te stellen dat het gros van de gezondheidsklachten en aandoeningen er niet of veel minder zouden zijn als deze verhouding bij iedereen in balans zou zijn.

De juiste verhouding is essentieel, eet daarom meer producten waar Omega 3 in zit en minder van waar Omega 6 in zit! 

Alleen al aan alle ziektes die op -itis eindigen liggen ontstekingen ten grondslag. Maar er zijn nog veel meer gezondheidsklachten en aandoeningen die gerelateerd worden aan een tekort aan Omega 3 zoals PMS, menstruatieklachten, voedselallergie, verlaagde weerstand, verkeerde celgroei, depressie, gedragsproblemen, angst, gebrek aan concentratie en nog veel meer.

 

Omega 3 draagt onder andere bij aan

 • een goede doorlaatbaarheid van celmembranen*
 • de ontwikkeling en werking van de hersenen
 • het remmen van ontstekingen
 • een goede hormoonhuishouding
 • een goed werkend immuunsysteem
 • een gunstige invloed op hart- en bloedvaten
 • een goed geheugen
 • een goede gemoedsrust, concentratie en psychische balans
 • een gezond zenuwstelsel
 • soepele en schone bloedvaten
 • het verlagen van LDL cholesterol en verhogen van HDL cholesterol 
 • het ondersteunen van de longfunctie
 • het mogelijk verminderen van ADHD symptomen bij kinderen
 • het soepel houden van gewrichten
 • de algehele vitaliteit

* soepele celmembranen zorgen ervoor dat voedingsstoffen gemakkelijk de cel in kunnen en afvalstoffen er weer gemakkelijk uit kunnen.

En er zijn nog veel meer gezondheidsvoordelen die niet in deze lijst genoemd staan. Omdat je wel heel erg veel wilde vette vis moet eten om weer in de juiste balans te kunnen komen en blijven, is het voor iedereen raadzaam (uitgezonderd mensen met lymfeproblemen), ook voor kinderen om hiervoor een kwalitatief goed voedingssupplement te gebruiken. Ik vind het zelfs zo belangrijk dat ik heb besloten om een hoogwaardig product vanuit mijn praktijk aan te bieden, namelijk de BalanceOil van Zinzino. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie en bestellen van de BalanceOil. 

Waarom Zinzino BalanceOil?

 • Hoge dosering EPA en DHA

 • Bevat vitamine D

 • Voordelige startkit met 2 vetzuurmetingtesten bij een abonnement

 • De meest en best geteste Omega 3

 • Kwaliteit voor een goede prijs

 • Makkelijk in te nemen en kan zelfs door een smoothie worden gedaan

 • Wordt 2-maandelijks thuisbezorgd

 • Er is ook een vegan variant beschikbaar

 • Verkrijgbaar in zowel vloeistof als capsules

 • Bevat hoogwaardige polyfenolen** voor betere opname en stabiliteit van de olie

 • Gecertificeerde laboratoria hebben gemeten dat na 120 dagen gebruik van de BalanceOil de gemiddelde balans Omega 6 ten opzicht van Omega 3 minder dan 5:1 is.

** Polyfenolen zijn krachtige ontstekingsremmers die ontstekingsenzymen en weefselbeschadigende enzymen blokkeren. Polyfenolen, zoals die uit olijven, bezitten ook anti-oxiderende eigenschappen die de cellen en de bloedlipiden beschermen tegen oxidatieve stress (tegen veroudering).

Mijn persoonlijke ervaring:

Uiteraard heb ik het ook persoonlijk ervaren! Voordat ik startte met de BalanceOil van Zinzino at ik al jaren écht gezond en nam ik dagelijks een visolie supplement van een ander merk. Ik was dan ook erg benieuwd hoe mijn bloedwaardes uit de eerste test zouden komen, voordat ik de BalanceOil ging uitproberen. De resultaten waren inderdaad al best goed als je het vergelijkt met de gemiddelde Nederlander waar ik testresultaten van heb gezien, maar na slechts 120 dagen waren mijn testresultaten ver boven verwachting. Wat echter nog veel belangrijker was is wat ik er zelf van merkte. Ik werd helderder in mijn hoofd, herstelde mentaal sneller na een drukke dag en ging beter slapen. 

Oordeel zelf:

Mijn test op 2 december 2019 vóór gebruik van de BalanceOil:

Mijn test op 3 april 2020 na 120 dagen gebruik van de BalanceOil

VERGELIJKING MET ANDERE PRODUCTEN

We hebben Zinzino producten vergeleken met andere merken.

BalanceOil Kit Omega 3

Een geavanceerde mix van natuurlijke 'in het wildgevangen'-visolie, met veel Omega 3 (EPA + DHA), olijfpolyfenolen en vitamine D3. Zinzino BalanceOil helpt cellen beschermen tegen oxidatie en herstelt de Omega 6:3 balans in het lichaam, wat de normale hersenfunctie, hartfunctie en het immuunsysteem ondersteunt.

BalanceOil Kit met Test Omega 3

Krijg een uniek inzicht in de Omega 6:3 balans van je lichaam en bekijk gepersonaliseerde “Voor" en "Na” BalanceTest resultaten. Gebruik vervolgens Zinzino BalanceOil, een hoogwaardige mix van natuurlijke visolie met veel Omega 3 (EPA + DHA), olijfpolyfenolen en vitamine D3 ter bescherming tegen oxidatie van cellen en past de Omega 6:3 balans van je lichaam aan, wat de normale hersenfunctie, hartfunctie en het immuunsysteem ondersteunt.