Skip to main content

 Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding

Na jarenlang in verantwoordelijke functies in het bedrijfsleven te hebben gewerkt in combinatie met een druk gezin, was ik halverwege 2013 mentaal en fysiek helemaal opgebrand met een reeks aan gezondheidsklachten als gevolg. Zo eigenwijs als ik was, was dat voor mij maar moeilijk te accepteren en kreeg ik er, na maar mondjesmaat opgeknapt te zijn, als extra rem een hernia bij. Echter zou ik Desiree niet zijn als ik niet alles uit de kast zou trekken om mijn gezondheid terug te krijgen. Een deel van mijn klachten werd chronisch, waardoor mijn zoektocht naar meer energie en vitaliteit de nieuwe rode draad in mijn leven werd. Ik bleef mezelf constant voeden met informatie over de helende kracht van gezonde voeding, oorzaken van en omgang met stress, slaapproblematiek, de kracht van ademhaling en de relatie tussen fysieke en mentale klachten. Hierdoor ontstond de sterke drang anderen te helpen met de enorme hoeveelheid kennis die ik inmiddels had opgedaan. “Dit moet iedereen toch weten!” Ik merkte dat anderen al snel veel baat hadden bij de voeding- en leefstijltips die ik ze gaf. 

Desondanks, of misschien wel dankzij, werd het mij eind 2018 pijnlijk duidelijk dat het tijd was om het roer om te gooien. Als vanzelfsprekend ben ik gaan doen wat mijn hart me ingaf en me gaan omscholen tot Orthomoleculair-/Natuurvoedingsadviseur en Hormooncoach met als doel mensen met (vage) klachten en ziekten te kunnen helpen om zich (weer) zo fit en vitaal mogelijk te laten voelen. Ik weet namelijk nu dat het altijd beter kan!

Daarnaast kwam er meer ruimte voor een andere grote passie (dansen) in mijn leven. Ik ben aan de slag gegaan als streetdancedocente, wat mij enorm veel plezier geeft en wat ik absoluut niet zou kunnen doen als ik niet zou weten hoe ik echt goed voor mezelf kan zorgen. Dansschool DancingWise is inmiddels mijn eigen onderneming die ik samen met mijn dansprofessionele collega run.

Omdat mijn honger naar nog meer kennis op het gebied van orthomoleculaire voeding en geneeskunde niet te stillen is, vergroot ik dagelijks mijn kennis door onder andere het lezen van vakbladen en boeken en het volgen van webinars en bijscholingscursussen.

Heb je vage klachten of kamp je wellicht zelfs met een ziekte of aandoening? Het kan ook voor jou echt beter! Klachten kunnen sterk afnemen en soms zelfs verdwijnen door de juiste voeding en leefstijl.

Zoals Hippocrates ruim 2300 jaar geleden al zei: “Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding”!